[UPDATES] Inside Ballantine’s True Music Futures II

A sustine si a promova sunt doua verbe des folosite mai ales cand vine vorba de viitoarele capete de afis ale evenimentelor de muzica electronica. Ballantine’s a despicat firul in patru prin intermediul baietilor de la GOLAN, direct in Birdnest Studio de la Moara Vlasiei.

Creat in 2014, grupul GOLAN a avut un drum ascendent pe scena muzicala electronica locala. La scurt timp, acestia si-au facut simtite gamele vaste de instrumente pe plan international. Timp de 3 zile, baietii de la GOLAN au fost mentorii unui program intensiv de mixing & producing pentru cei 6 mentees True Music Futures selectati chiar de ei.

Pentru ca un sound unic nu se poate crea pana cand nu-ti dai seama ce te face unic, prima zi a fost destinata unui meet and greet prietenos intre participanti si mentori, care a avut ca scop destinderea atmosferei si crearea unui working vibe care sa tina pana la Neversea and beyond. Cea de-a doua zi a fost destinata lucrului in studio si a pornit de la trasarea principalelor elemente ce tin de productia muzicala. Nu a fost doar despre zis, ci si despre facut. Cei 6 mentees au co-creat piese in studio, au mixat individual, dar si cate doi la scena amenajata in natura pentru a simula atmosfera de festival, dar si la pupitrul localizat indoor.

Sharing-ul de know-how a fost continuat, bineinteles, in cadrul pauzelor de bonding la o discutie lejera, la un pahar de Ballantine’s sau la un joc de FIFA pe Play Station (oricarui DJ ii place sa zoom out din cand in cand, nu?). Ziua a 3-a a fost ziua in care s-au facut ceva pase de piese prin exercitiile individuale de mixing ale celor 6 mentees, unde ei au aplicat ce au invatat in ziua anterioara de la GOLAN sau unii de la altii. Cei 6 au intrat in atmosfera de festival mixand un set in cadrul caruia au studiat atat genurile pe care le poti combina, cat si cum se poate face asta cu cinste fata de fiecare track pe care il pui pentru audienta.

 

Cine sunt cei 6 curajosi care s-au bagat in programul de mentorat Ballantine’s True Music Futures alaturi de GOLAN? Pai, avem asa:

Ovidiu Zimnicea. De la cover-uri surf-rock la piese lautaresti vechi unde a activat ca basist si la lucrul in industria cinematografica si teatrala, Ovidiu nu a incetat sa impinga barierele sunetului dincolo de scena muzicii electronice.

George Pandrea. A inceput sa compuna la 16 ani la chitara, apoi a descoperit sunetul sintetizatoarelor care l-au obligat sa imbine elemente traditionale cu sound-uri contemporane.

Jasmine Totaro. Inspirata de dragostea pentru muzica a parintilor ei, a ales sa duca mai departe aceasta pasiune prin compozitii la chitara inca de la o varsta frageda. Dupa ce a descoperit techno-ul, a inceput sa performeze in cluburile din Italia si Romania.

Cristian Nistor. Un meloman al zilelor noastre, Cristian este pasionat de interactiunea cu publicul ca DJ si modul in care el devine responsabil pentru vibe-ul colectiv din club.

Vivian Ababi. Colectionar de viniluri si observator al muzicii electronice underground inca din 2007, si-a gasit un loc in echipa Viny, Rum, Tapas and Wine, unde a inceput un proiect denumit Deep Afternoon.

George Bebereche. Iubitor de funk si disco, influentat de hip-hop si arta urbana, Erzik se concentreaza cu precadere pe ritm si mijloacele prin care poate influenta miscarile audientei.

Fiecare dintre cei 6 participanti au venit cu know-how din domeniile in care au lucrat, dar si cu pofta de a invata mijloace noi prin care isi pot defini identitatea ca performeri si parte din noul val de artisti din muzica electronica. Ballantine’s True Music Futures le-a oferit contextul, mentorii, sansa, iar ei nu au trebuit decat sa profite.

Mai mult decat atat, trei dintre ei au castigat sansa de a urca pe scena la Neversea anul acesta, asa ca daca ai drum pe la Temple Stage in intervalul orar 19:30 – 20:30, te vei bucura de seturi fresh de la Jasmine T vineri, Vivian sambata, iar duminica va urca pe scena duo-ul din Brasov Terip, format din George Pandrea si Diana Dolcan. Ne vedem la Neversea si nu uita, Stay True!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register