[UPDATES] Inside Pitch Control: programul care isi propune sa lanseze noul val de DJi locali

Popularitatea meseriei de DJ: pe de-o parte, este pozitiva pentru industria de muzica electronica, iar pe de alta parte, este daunatoare. Cum influenteaza pozitiv? Muzica a fost dintotdeauna un mod de comunicare, de invatare, un element important in istoria fiecarei culturi din intreaga lume. Felul in care muzica reuseste sa ne activeaze subcortextul si Isa intensifice toate emotiile, simturile, trairile este pur si simplu incredibil. Tototdata, faptul ca toata lumea vrea sa fie DJ nu inseamna si ca toata lumea poate sa fie DJ sau mai mult, artist, producator, performer. La fel cum nu toata lumea care isi doreste sa fie pictor, scriitor, cantaret, pilot de avion, poate sa o si faca. 

In scena din Romania predomina trend-ul de micro-houser si ro-minimal, dar ce inseamna asta de fapt? Ca trebuie sa te uiti la cel mai mare artist si sa incerci sa faci fix ce face el? Ca productia se bazeaza pe un anumit stil? Ca DJingul trebuie facut de tot la fel? E vorba de un trend sau de faptul ca tu poti fi un trendsetter? Ne punem des intrebarile astea pentru ca noi credem in noua generatie ca va reusi sa duca scena actuala la un nivel si mai mare, prin capacitatea de a promova muzica in esenta, prin skill-urile care pot transforma orice DJ set intr-un spectacol coordonat de sunete si prin productii care pot rasuna din boxele celor mai tari festivaluri in intreaga lume. La fel de des ne intrebam cine vor fi acesi tineri artisti care vor reusi sa faca acest lucru, sa duca mai departe legacy-ul creat de artistii romani renumiti si sa adauge un plus de vibe-uri intr-o doza perfecta.

 

Mai sunt doar cateva zile pana va avea loc programul de mentorat pentru DJi si producatori de muzica electronica, Pitch Control. In perioada 11-16 mai, 10 tineri artisti vor participa la sesiuni de mentorat pe partea de mixing si productie alaturi de Ernesto Ferreyra. De la structura pieselor, la sound design, la mixing si mastering, la subtilitati si constructii, pana la tips & tricks legate de DJing si performance, acesta ii va sfatui pe fiecare in parte cu privire la directia muzicala aleasa si cum isi pot dezvolta skill-urile. Cu foldere pline de proiecte, cu emotii si energie   , participantii se pregatesc si pentru intalnirea cu invitatii speciali alaturi de care vor avea un sharing experience care ii va pregati si pentru partea de lansare, promovare, management si business.

 

Ralf Kollmann, fondatorul Mobilee Records le va vorbi participantilor despre importanta pregatirii demo-urilor si procesul din spate, precum si selectia strategica a label-urilor potrivite. Benni Windelband, Booking Manager la Cocoon si Co-Fondator BE9 Music va impartasi toate insight-urile din cadrul unei agentii de booking, cat de importante sunt networking-ul si relatia dintre un artist si booking agent-ul lui. Iar ultimul, dar nu cel din urma, Leo Duarte, Booking Agent in cadrul Artist Alife le va povesti despre etapele esentiale care tin de self-management si cum pot gasi un manager potrivit.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register