[UPDATES] Jazz + Muzica Electronica = LOVE

Jazz-ul si muzica electronica sunt doua genuri muzicale care nu plac tuturor. Cu toate astea, exista o solutie. Imbinarea jazz-ului cu muzica electronica. Da, pare nasol la inceput. Daca nu iti place nici aia, nici cealalta de ce ti-ar placea combinatia? Noi zicem ca trebuie sa incerci macar. Iti lasam mai jos cativa artisti care combina cele doua genuri muzicale si le iese foarte misto:

 

Squarepusher

E unul dintre veterani si muzica lui e foarte melodioasa. De asta ne-am gandit ca ar putea placea si celor mai carcotasi. E eclectic, experimental si imbina jazz cu acid house sau DnB. Da-i o sansa.

Flying Lotus

Pe astia sigur ii cunosti si daca nu ii cunosti, ar trebui. Daca la inceput albumele lor erau mai mult spre muzica electronica, in ultimii ani au introdus mai multe instrumente. Au influente masive de jazz, iar daca asculti albumul You’re dead, o sa vezi ca e un masterpiece. Iti lasam si o piesa de-a lor cu Kendrick, sa vezi cam cat de cameleonici pot fi.

Taylor McFerrin

E copilul cantaretului de jazz Bobby McFerrin, deci stim de unde vine influenta. In sound-ul lui ii auzim si pe Stevie Wonder si pe J Dilla, iar aceste influente sunt puse intr-un ambalaj electronic de atmosfera care parca te baga intr-o stare de transa. Taylor e si cantaret si pianist si producator si beatboxer si pentru ca ne place prea mult de el iti lasam un intreg concert.

Lionmilk

Lionmilk, pe numele lui Moki Kawaguchi, e un univers in sine. Are un sound sonic, parca venit de pe alte planete, iar in unele piese canta si cu vocea. Muzica lui e o combinatie intre jazz experimental si electronica experimentala. Daca ai chef intr-o seara sa iesi putin din realitate, asculta-l pe Lionmilk.

 

 

Nu stim daca te-am convins cu artistii de mai sus, dar ce stim sigur e ca daca i-ai ascultat, ai experimentat ceva nou, iar la o a doua ascultare s-ar putea chiar sa iti placa.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register