[UPDATES] Jimmy Savile sau cine a fost primul DJ din lume

Te-ai intrebat vreodata cine a fost primul DJ din lume si cum a inceput toata cultura asta? Daca da, dar nu ai gasit pana acum raspunsul, ai ajuns unde trebuie. Jimmy Savile este primul om care o organizat o petrecere la care a fost DJ si asta s-a intamplat in 1943.

 

Jimmy Savile a fost om de televiziune, om de radio si sufletist. Pe parcursul vietii a strans vreo 40 de milioane de euro in scopuri caritabile. A fost si un serial sexual abuser si pedofil, dar asta s-a aflat abia dupa moartea lui in 2011, dupa ce zeci de femei s-au plans ca au fost abuzate la petreceri sau in propriile case.

 

In 1947, Savile devine primul DJ care sa foloseasca twin turntables, iar in 1958 ajunge radio DJ la Radio Luxembourg. Cu toate astea, statutul de prim DJ este destul de disputat pentru ca in 1929 la BBC Handbook apar 2 turntables, iar in 1931 in revista Gramophone apar la vanzare aceleasi doua turntables.

 

Nu a fost muzician, nu si-a facut o cariera din asta, doar i-a placut muzica, iar dupa ce a scapat cu viata din al Doilea Razboi Mondial, a dat in boala petrecerilor si uite asa a descoperit DJingul. Si-a continuat cariera ca om de televiziune, unde a prezentat mai multe show-uri si, in paralel facea emisiuni de radio pe la mai multe posturi si in mai multe tari.

 

A murit in 2011 de pneumonie, cu doua zile inainte de a implini 85 de ani, iar de acolo a inceput potopul cu pedofilia si abuzurile sexuale.

 

Din punct de vedere al muzicii nu ar trebui sa ne intereseze viata lui personala si cred ca ar trebui sa il pastram in amintire ca pe primul DJ din lume.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register