[UPDATES] KODE9 x TATE MODERN

Cand am vizitat pentru prima data Tate Modern, ma gandeam cat de tare ar fi sa dai o petrecere in main lobby sau chiar in curte. E ca un labirint creativ care te face sa vrei sa descoperi mai mult, ca sa nu mentionez faptul ca fiecare expozitie, fie ea de instalatii sau poze – you name it – mi-a captat atentia si m-am deconectat pur si simplu de realitate.

Am aflat de dimineata ca Tate Modern va gazdui o super expozitie in holul principal, powered by Tania Bruguera, ce se adreseaza crizei actuale ale imigrantilor. Tania l-a invitat pe Kode9, pe numele sau Steve Goodman, dj-ul scotian fondator al label-ului Hyperdub, sa instaleze un sistem de 40,000 watt in sala Turbine, prin intermediul caruia vor rula sunete joase asociate cu tema expozitiei. Podeaua va fi acoperita cu senzori de caldura care vor determina schimbarea culorii acesteia, astfel incat, daca mai multi vizitatori se vor pune pe jos simultan, pe podea se va forma portretul unui imigrant din Siria.

Expozitia va putea fi vizitata pana in luna februarie, asa ca oricine are drum prin Londra, you should go see that for yourself. Kode9 este unul dintre pionierii scenei de muzica electronica din Londra, iar  acest proiect nu face decat sa contureze importanta implicarii artistilor din fiecare industrie in miscari care sa ridice awareness-ul asupra unor astfel de crize la nivel mondial.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register