[UPDATES] Kraftwerk revine in Romania

Considerati de multi “parintii muzicii electronice”, Kraftwerk revin in Romania pe 1 martie 2018. Show-ul va fi cu adevarat #badass, fiind o combinatie de muzica si arta, totul 3D, si va avea loc la Arenele Romane.

Asteptarile sunt mari, artistii venind cu promisiunea unei experiente multimedia. Tehnologia va veni in completarea muzicii, dand nastere unui show multi-senzorial prin care arta va fi celebrata la cel mai inalt nivel.

Povestea Kraftwerk a inceput in anii 60, cand Ralf Hütter si Florian Schneider s-au intalnit pe holurile Conservatorului din Dusseldorf. Au participat la mai multe proiecte muzicale in care au fost implicati si alti artisti, dar totul a capatat forma cand Ralf si Florian au pus bazele studioului ce avea sa fie cunoscut mai tarziu ca King-Klang. Au incercat in continuare diverse colaborari, unele rezistand mai mult, altele mai putin. In momentul de fata, proiectul este compus din Ralf Hütter (din 1970), Fritz Hilpert (din 1987), Henning Schmitz (din 1992) si Falk Grieffenhagen (din 2012).

Fiind mereu atrasi de inovatie si tehnologie, Kraftwerk reprezinta o sursa de inspiratie pentru multi artisti. Muzica lor, o combinatie de voci sintetizate si ritmuri computerizate, este mereu in continua evolutie. Artistii investesc constant in show-urile lor si impresioneaza prin proiectii gigant, roboti sj holograme impresionante. Experienta Kraftwerk vrea sa valorifice relatia dintre om si tehnologie.

Unul dintre aspectele mai putin cunoscute, dar #badass, despre Kraftwerk este ca nici macar casa de discuri nu are numerele lor de telefon. Oricum, se spune ca in trecut, oricine ar fi incercat sa contacteze trupa pentru colaborari, afla ca telefonul din studio nu avea sonerie. Trupa considera orice sunet extern ce poate aparea in timpul inregistrarilor, o poluare fonica. In schimb, cei care doreau sa-i contacteze pe membri erau instruiti clar sa sune la o ora exacta. La telefon raspundea Ralf, chiar daca nu auzea niciodata telefonul sunand.

Prima vizita Kraftwerk din Romania a avut loc acum aproape un deceniu, in 2009, la Sala Palatului. Concertul a inceput cu direct cu The Man Machine, continuand cu un periplu prin cele mai cunoscute piese, printre care si: Computer Love, Das Model, Radioactivity si The Robots.

Seria concertelor 3D a inceput in anul 2012, chiar la Muzeul de Arta Moderna din New York, continuand cu un turneu care a acoperit scene din Los Angeles, Paris, Berlin si Sydney.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register