[UPDATES] Lasa DJ-ul sa fie DJ

Hai sa incepem cu un exercitiu: Tu ce faci in viata de zi cu zi? Alege un lucru la care simti ca esti cel mai bun/cea mai buna. Imagineaza-ti cum ar fi sa stai in fata unei multimi de oameni care sa iti zica pe rand cum ar trebui sa il faci de fapt, in ciuda faptului ca poate nu are cunostinte legate de lucrul respectiv. Feedback-ul este unul dintre cele mai bune metode de a ajuta un om, insa nu trebuie sa confuzi acest aspect cu atacul la persoana. In niciun context, nici atunci cand e vorba de DJi. Unul dintre cele mai importante aspecte din viata unui artist este libertatea de a experimenta si de a face ce il taie capul, pentru ca de cele mai multe ori, asa functioneaza creativitatea si prin acest mod, artistul reuseste sa evolueze.
PREA TARE, PREA INCET, PREA LINISTIT, PREA ALERT

Sa zicem ca esti pe ringul de dans, mai precis la un festival; nu iti place DJ setul pentru ca ti se pare ca volumul e prea tare, setul e prea alert. Acum esti la o petrecere, pe ringul de dans; nu iti place DJ setul pentru ca ti se pare ca volumul e prea incet si setul e prea linistit. Fie ca le spui prietenilor tai sau intri pe Facebook/Instagram si te asiguri ca lasi unul-doua comentarii legate de incapabilitatea DJ-ului, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa faci asta. Exista anumiti DJi care fac pur si simplu ce simt, pun muzica pe care o simt in acel moment, pe care o aleg poate cu un anumit scop. Da, sa zicem ca DJi poate nu fac intotdeauna alegeri pe placul crowd-ului, insa de cele mai multe ori DJ-ul merge pe feeling, iar asta nu e intotdeauna un lucru rau doar pentru ca tu poate nu esti pe mood-ul respectiv. Bang, bang!

WHO’S THE DJ HERE?

Da, asta e job-ul lor. Asta e pasiunea lor. Pentru un DJ nu e usor sa menti un echilibru intre pasiune si munca, pentru a nu lasa ca vreuna sa o canibalizeze pe cealalta. Practic, daca lasa munca sa acapareze pasiunea, totul se va transforma in rutina si isi va pierde drive-ul de a face lucrurile asa cum vrea; daca lasa totul sa fie acaparat de pasiune, tot programul de calatorit, merg la gig-uri, cautat muzica s.a.m.d li se va parea prea plictisitor sau prea mult, prea time-consuming. Asa ca, data viitoare cand ai impresia ca un DJ “nu simte crowd-ul” sau nu face ceva din ce consideri tu ca e bine, aminteste-ti ca el e platit sa faca asta, deci ala e job-ul lui; aminteste-ti ca el traieste prin asta, pentru ca asta e pasiunea lui. Muzica dirijeaza viata unui DJ, iar fiecare alegere este bazata pe echilibrul dintre job si pasiunea, cum ne-a zis si Luciano. Let the DJ be a DJ.

STOP SOCIAL MEDIA HATE

A, da. Cel mai important aspect: social media. Da, stim ca exista DJi precum Nastia care isi revarsa foarte multe ganduri si povesteste despre fiecare intamplare buna sau rea din viata ei de artist, insa nici in cazul ei si nici in cazul altora, acest lucru nu trebuie judecat. Hai sa ne amintim cum multi artisti (din toate nisele de muzica) au declarat de nenumarate ori cum bullying-ul online ii afecteaza. Yes, we know it might seem their lives are glamorous, but they’re still humans! Concluzia e ca oricat de #badass ar parea DJii, oricat de #badass ar parea viata lor, asta nu da nimanui niciun drept sa ii judece si sa nu ii lase sa fie DJ, asa cum vor si considera ei.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register