[UPDATES] Care sunt cei mai influenti oameni din Hip Hop

Hip Hop-ul are vreo 40 de ani, asa ca e greu sa vii mereu cu ceva fresh si original. Cu toate astea, sunt cativa rapperi care reusesc si care cu fiecare piesa, album sau videoclip ne lasa cu gura cascata. Intr-o ordine aleatorie, vezi care sunt cei mai influenti rapperi de azi.

 

Eminem

Ultimul lui album nu a fost cine stie ce. Daca fanii l-au asteptat cu nerbadare si ei si criticii au ramas usor dezamagiti de cum suna. Cu toate astea, trebuie sa-i dam Eminem-ului ce-i al Cezarului si nu putem sa nu recunoastem faptul ca el continua sa dea noi directii in materie de mesaj, atitudine si muzica. Luna trecuta a scos piesa asta care arata exact ce vorbim noi aici.

 

Lauryn Hill

E greu sa nu recunosti impactul pe care l-a avut si il are in continuare Lauryn Hill in Hip Hop. De la voce, la mesajele adanc personale combinate cu flow-ul ala incredibil, Lauryn reuseste si azi sa impacteze si sa influenteze Hip Hop-ul, iar influentele ei se vad si la cativa dintre cei mai buni Hip Hop-eri de azi: Kendrick sau Lupe Fiasco sunt doar cativa care au preluat din maretia lui Lauryn. Nimeni nu a mai fost ca ea si din pacate (sau din fericire, nu stim cum s-o dam), nimeni nu pare sa mai fie.

 

Drake

Drake a furat momentul in care Kanye a fost lipsit de inspiratie si a tot fugit cu el. Sunt putini rapperi care pot sa isi exprime sentimentele atat de bine ca Drake, fara a fi lame. Fiecare album al lui Drake contine un vers, o imagine, o idee care devine parte din vocabularul contemporan, iar faptul ca reuseste mereu sa combine atat de bine rap-ul cu vocea aia tare, ii aduce niste puncte in plus.

 

Kanye West

Chiar daca in ultimul timp a luat-o putin pe aratura, Kanye e tipul ala care o da in bara fara probleme, dar si cand ii iese, materialul e mindblowing. Cu sound-uri mereu noi, cu viziuni excentrice si cu un Hip Hop pe care numai el stie sa il faca, Kanye influenteaza constant muzica mondiala.

 

Kendrick Lamar

E de putin timp pe piata, comparativ cu greii din Hip Hop, dar tocmai a castigat un Pulitzer. Daca nici asta nu inseamna influent, atunci nu stim ce.Are mesaj, are atitudine, are impact, iar o intreaga generatie abia asteapta urmatorul lui material.  

 

Jay Z

Jay face parte din categoria foarte grea si a reusit mereu sa ramana relevant chiar si atunci cand nu mai scotea materiale noi. Parteneriatele strategice, brand-ul personal, sound-ul si toata acitivitatile lui “extracuriculare” influenteaza oameni de pe intreg mapamondul, nu numai in Hip Hop.

 

Sigur, sunt multi de enumerat aici: Dr. Dre, Nas, Notorious B.I.G. sunt nume legendare care or sa ramana forever acolo, iar mostenirea lor e irefutabila, dar azi, cei 6 magnifici de mai sus sunt cei care se afla pe buzele tuturor. Cred ca Childish Gambino cu noul lui “This is America” urmeaza si el sa intre rapid in top.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register