[UPDATES] Muzica de dincolo de muzica

Asculti muzica in casti, cand ajungi la birou, cand pleci de la birou, cand ajungi acasa. Eat, listen to music, sleep, repeat. Muzica este un hibrid, dar te-ai intrebat vreodata cum s-a ajuns aici? Cum au reusit producatorii si antreprenorii din muzica sa aduca hit-urile la nivelul la care sunt acum?

Pentru multi, a fost destul de simplu. Un simplu pronciA raspunde sau a reactiona. Si nu vorbesc despre meditatie, psihoterapie sau psihologie. Ma refer la ceea ce facem noi atunci cand incepem sa ascultam ce zice lumea. Atunci cand te lovesc din toate partile opiniile oamenilor.

Ce zic oamenii din jur despre ceea ce faci. Tu ce faci? Raspunzi sau reactionezi?

#CURSADECAI

Jimmy Iovine spunea o chestie foarte misto. Ca atunci cand toata lumea i-a sarit in cap cu pareri si pareri despre Eminem – ba ca e prea vulgar, ba ca nu e pregatit sa fie un star, ba ca nu se potriveste cu directia Interscope – Jimmy s-a gandit doar la exemplul curselor de cai. Foarte simplu: la fel cum acei cai au pe cap o chestie care nu le permite sa vada in stanga si in dreapta, pentru ca altfel aluneca si boom, asa ar trebui sa fie si cu oamenii. Si asta a facut el in cazul Eminem, Marilyn Manson… De fapt, lui nu i-a pasat niciodata. De la Patti Smith, pana cand a lansat Beats cu Dr. Dre. Concluzia: raspunde cum trebuie, adica cu rezultate. Dai replay, replay, replay si mai asculta inca o data, si inca o data, si inca o data. Si daca tie iti suna bine, nebun, indraznet, diferit si stii ca it will be something fresh, then that’s it. Nu mai asculti si nu te mai uiti in stanga si in dreapta. Ancoreaza-te in ceea ce faci tu, asculta muzica buna, citeste, incearca din nou si din nou. Uita-te doar in fata. Doar in punctul in care vrei sa ajungi. Si atunci…

#MUSICALWAYSON

Stii ce zice sora lui Carl Cox despre el? Ca atunci cand era mic, era muzica in casa nonstop. Nu voia sa o inchida. La un moment dat, au tipat la el sa dea muzica mai incet sau sa o opreasca pentru ca nu mai suportau. Nu mai suportau ceva ce lui ii era precum aerul. Asculta continuu. Asa s-a format, zice el. Tatal lui ii spunea mereu sa incerce sa isi gaseasca un job adevarat, caci meseria de DJ nu e o meserie de viitor. Si atunci…el a continuat. A muncit si mai mult. With the music always on. Si a continuat sa o asculte pana in ziua de azi. Pentru ca asta e secretul, sa fie always on. Muzica, pasiunea, perseverenta. Ei i-au spus sa dea muzica mai incet, el a reactionat.

#NEVERMINDTHEBOLLOCKS

Precum zice si albumul celor de la Sex Pistols. Fie ca alegi sa raspunzi sau sa reactionezi la feedback, aminteste-ti cel mai important lucru: esti tu cu tine, e adrenalina oferita de fiecare beat, e fiecare vibratie, fiecare bpm care iti hraneste pasiunea. Nimic altceva. Nimeni altcineva. Asa ca raspunde prin pasiune, nu prin argumente. Reactioneaza prin sunete, nu prin ura. Da tot ce ai mai bun si cand simti ca te-ai afirmat, munceste si mai mult. The finish line nu e intotdeauna finalul. Greul il duci dupa ce ai trecut de linia de finish si ti-ai castigat pozitia.

 

Own it, give back, keep the music on and don’t mind the bollocks! And God save the music.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register