[UPDATES] Muzica electronica e o forma de arta

De ce iti place tie muzica electronica? Ce e ba cu muzica asta electronica? De cate ori nu ai auzit intrebarile astea? Cate intrebari mai punem pentru articolul asta? Pentru cei care nu sunt pasionati de muzica electronica, genul asta e destul de greu de inghitit. Trebuie sa o asculti, sa ii cunosti istoria ca sa intelegi ceva despre ea.

Muzica electronica e muzica. Trebuie sa facem mentiunea asta de la inceput pentru toti haterii. Chiar daca nu e cu instrumente reale, sa zicem, chiar daca nu respecta neaparat regulile scrierii unei piese, muzica electronica e arta. Si e una dintre cele mai tari. E un univers intreg acolo pe care daca ai rabdare sa il intelegi, iti poate deschide un alt univers. Muzica in genere, e cam cea mai abstracta forma de arta pentru ca trezeste in tine mai multe sentimente decat orice alta arta. Si, daca stai sa te gandesti, sunt doar niste sunete repetitive, dar sunete care trezesc in tine un sentiment mai puternic de ala pe care il ai cand citesti o carte sau vezi un tablou.

 

Acuma, ia un calculator si joac-o pe asta. Cum faci sa trezesti sentimente dintr-un calculator? Sau dintr-un mixer? Cum combini tu sunetele alea, care nu vin de la vreo vioara sau pian, sa trezeasca ceva in ascultator? Daca la alt instrument muzical practice makes perfect, aici e vorba de talent, iar asta nu poate fi explicat.

 

Mai mult decat atat, muzica electronica are un vibe pe care pur si simplu nu ai cum sa il compari cu alt gen muzical. Cumva, piesele pop, indiferent ca sunt triste sau vesele, iti dau un vibe. Muzica rock, la fel. Oricat de misto ar fi, e un vibe constant pe care se suprapun fie tristete, fie veselie, fie dor, you name it. La muzica electronica, totul e altfel. Cu fiecare piesa ti se schimba vibe-ul, ti se schimba trairile si sentimentele si vorbim despre muzica electronica aia adevarata, nu de Gigel care a primit si el un mixer si gadila acolo niste butoane. Vorbim despre aia adevarati, aia mari care au schimbat viziuni, prejudecati, lumi.

 

Si unde mai pui ca orice alta forma de arta se combina perfect cu muzica electronica?! Daca pui un vizual in spatele unui DJ, se incadreaza perfect, daca vrei sa spui o poezie pe o piesa electro, poate sa iasa ceva blana, daca vrei sa dansezi, sigur gasesti o piesa electronica, fara versuri, care sa exprime ce vrei tu. Pentru ca uneori muzica fara versuri ajunge mai bine la tine decat cea in care una isi spune dramele ei sufletesti.

 

Muzica electronica e traire in cea mai pura forma. Muzica electronica e sentiment auditiv, asa ca daca pana acum nu ai vrut/nu ai inteles/nu ti-a placut muzica electronica, give it a shot. Are atat de multe subforme si culori incat e imposibil sa nu te prinda si pe tine.

Be sociable

Comments

  • TVDR
    04/06/2018

    De fapt nu ai nevoie doar de talent. Și când vine vorba de muzică electronică practice makes perfect. Pe lângă faptul că trebuie să știi cum să scrii melodii, acorduri și să aranjezi structura unei piese, mai trebuie să știi, sound design, sinteză, mixing, compresie, egalizare, ce face un delay, un reverb, un flanger, etc. etc. So, nu e chiar atât de simplu.

Post a Comment

You don't have permission to register