[UPDATES] Muzica House – Trecut si Viitor

 

Totul a inceput intr-un club din New York, in anul 1977. Vantul batea cu putere, iar pantalonii evazati fluturau in nestire in cluburile de disco din oras. Muzica House este primul descendent al muzicii Disco si in America vorba ca e ca “House was born from the ashes of Disco”.

 

 

House a aparut ca o miscare underground in cluburile frecventate de comunitatea Gay. Majoritatea petrecaretilor erau African American sau faceau parte din comunitatile Latino. Cluburile underground erau Raiul pe pamant. Acolo se puteau distra in voie fara sa le fie teama de pre/judecatile americanilor liberi.

 

 

DJ-ii din cluburi incepusera sa experimenteze cu viniluri si discuri, incercand sa intreaca limitele echipamentelor muzicale de la vremea aia. Asa s-au nascut beats-urile repetitive de 4/4 cu influenta minimialista si electronica. S-a dezvoltat mai apoi in comunitatile underground din Chicago unde DJii prelucrau muzica disco, dandu-i un sound mai mecanic. Unul dintre pionierii muzicii House e Frankie Knuckles care a inceput sa mixeze nu numai disco, ci si reggae sau pop. Cu sulfetul in Statele Unite, muzica House a luat amploare apoi in Londra, iar producatorii de muzica au inceput sa ofere contracte pe milioane de dolari noilor veniti.

 

 

La sfarsitul anilor ‘80, muzica Disco era pe duca. House se auzea de la toate balcoanele si de prin toate cluburile, iar artisti din ce in ce mai cunoscuti incepeau sa cante si sa faca parteneriate cu oamenii din zona asta.

 

 

Unde se indreapta?

Noi credem ca atat timp cat se vor naste noi genuri muzicale, DJ-ii de House music vor fi acolo sa le preia si sa le remixeze, asa ca din punctul asta de vedere suntem safe.

Problema e in alta parte, asa cum spunea si Kenny Dope intr-un interviu din 2014. Viteza cu care se va dezvolta muzica house tine de DJi, iar diferenta o vor face cei care vor sa faca muzica din dragoste pentru muzica si nu din dragoste pentru femei, bautura si high lifestyle.

Dismissed!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register