[UPDATES] Muzica la birou de te face mai productiv

Nu mai asculta muzica in timp ce inveti! Nu mai asculta muzica in timp ce iti faci temele! Nu poti sa te concentrezi. Daca si mama ta ti-a spus asta de milioane de ori, atunci spune-i sa citeasca in continuare. Sau daca seful tau se uita urat la tine cand iti pui castile in urechi, spune-i si lui ca vrem sa ii transmitem ceva.

 

Muzica te poate face mai rapid si mai productiv

Asta nu e bullshit, e pe bune. Un studiu facut de Midlab International a demonstrat ca muzica chiar poate sa faca asta. Dupa ce 26 de participanti au fost pusi sa isi faca treaba cu sau fara muzica, 81% dintre cei care aveau muzica in background, si-au dus la finalizare task-urile mai repede si mai bine. Cu toate astea, probabil daca o sa asculti Nightwish sau Marlyn Manson, nu o sa ai prea mult succes. Se spune ca muzica ambientala e perfecta pentru momentul cand ai nevoie de un boost de creativitate, iar muzica clasica e buna pentru task-uri exacte, matematice. Daca esti stresat atunci pune-ti o piesa cu 60 de beats/minut. Oamenii de stiinta spun ca asa creierul tau se va sincroniza cu beat-ul, formand alpha waves, prezente atunci cand suntem relaxati.

 

Muzica in casti te ajuta sa te concentrezi mai bine

Daca si pe tine te scoate din sarite colegul care soabe din cafea, colega care povesteste a 15-a oara despre ce fel de diaree a facut copilul ei la pranz sau seful tau care rade tare, inseamna ca esti genul care asculta muzica in casti la birou si foarte bine faci. Castile creeaza un univers personal, unde nimeni si nimic nu te poate deranja. Are efect neutralizator asupra spatiului extern si te ajuta sa te concentrezi mai bine la ce faci tu acolo. Si mai mult decat atat, muzica te ajuta sa ai o altfel de perceptie a timpului. Daca ai o treaba plictisitoare si repetitiva poti simti ca trec 7 ore cand de fapt trec 7 minute. In cazul asta, cel mai bine pentru tine e sa iti pui niste muzica in casti.

 

Chiar daca ascultatul de muzica e bun, ar fi bine totusi sa tii cont de cateva lucruri

 

Volumul – 70 de dB este volumul cel mai bun. Tot ce e peste iti blocheaza creierul sau te face neatent. Ca sa iti faci o idee, daca asculti la telefon, pune volumul pe la 70%

 

Nu toata muzica e ok pentru ascultat la birou – asa cum am mentionat si mai sus. Ca muzica sa te ajute la indeplinirea task-urilor ar fi bine sa asculti piese in cheia major, adica asa:

 

 

 

Asadar dragii nostri, sunteti safe. Daca le-ati dat parintilor, bunicilor si sefilor vostri sa citeasca articolul asta, speram sa nu va mai deranjeze. 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register