[UPDATES] Ne-am uitat la videoclipuri vechi din Hip Hopul romanesc sa vedem daca mai sunt de actualitate

Iti mai aduci tu aminte cand erai mic si nervos si ascultai Hip Hop si aveai senzatia ca piesa aia e facuta special pentru tine? Hip Hop-ul romanesc la fel ca cel de peste hotare. La radacinile lui, vorbea despre societate, despre ce e bine ce e rau si pentru ca ne-am adus aminte de copilarie, am vrut sa vedem daca mesajele pieselor din Hip Hop-ul romanesc novice mai sunt de actualitate. Uite ce am aflat:

 

Cimitirul Belu – Foamea in gat

Cimitirul Belu este a doua trupa de Hip Hop care s-a inventat in Romania, iar piesa vorbeste despre foame. La propriu si la figurat. Studentii probabil rezoneaza cel mai bine cu piesa asta, dar Slava Domnului si restul populatiei. Somaj? Avem. Mancare? Avem, dar se scumpeste de la luna la luna, deci probabil o sa ne fie si noua foame in curand. Se aplica, deci.

 

 

Racla cu Anda Adam – Nu ma uita

Ce vremuri, domnule. Piesa se aplica pentru toti astia care sufera din dragoste, care se despart, care se dau de ceasul mortii ca i-a parasit jumatatea. Daca nu ai ascultat piesa asta de 10 ani, do it! E la fel de buna. Si da, e valabila si azi.

 

 

La Familia Feat. Marijuana – Tupeu de borfas

Inc-o data cea mai fidela fata. Dusmanii mor cand ne descurcam mai bine. Piesa asta e perfecta pentru contextul actual politic al Romanicii. De la borfasi care ne fura, la baietasii nesimtiti care nu stiu ca mata ARE cratima, dar sunt in functii de conducere in guvern si parlament. SE APLICA. Si piesa asta suna bine dupa atatia ani.

 

 

B.U.G Mafia – Dupa blocuri

Blocurile au ramas aceleasi. Chiar mai gri, asta daca nu s-a apucat doamna primar sa le vopseasca in curcubeu. Spaga la procuror si senator e mai mare si mai necesara ca oricand, cersetorii, da, au fost doctori, ingineri, regizori. Dupa blocuri, dupa atatia ani e la fel de actuala. Mi-e dor de Tataie.

 

 

Verdikt – Vine Politia

Beat-ul e Dumnezeu pe pamant. Ceva intre Aurel Moldoveanu si Drake beat. E superb, iar refrenul e de acolo. In continuare vine politia si ne ia toata marfa. Banii nu aduc fericirea si din pacate inca nu am invatat asta cu totii. Se aplica si asta.

 

 

 

Cel mai mult mi-a placut articolul asta pentru ca mi-a adus aminte de cand eram mica si nu stiam pe ce lume traiesc, dar asta nu e important pe voi. Ce va intereseaza e ca majoritatea se aplica si azi si asta inseamna ca Hip Hop-ul romanesc de la inceputuri a fost ce trebuie. Ne auzim peste 10 ani sa vedem daca Hip Hop-ul actual o sa aiba sens atunci.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register