[UPDATES] Noroc sau oportunitate: de ce depinde cariera de succes a unui DJ

Am tot vorbit, inclusiv ieri, despre cum succesul nu o sa pice din cer in industria de muzica, la fel cum nu se intampla nici in alte nise. Privind din perspectiva unui DJ, probabil ca ti se pare ca unii au parte de noroc pur, lucru care determina ascensiunea lor in cariera. Sau poate ti se pare ca sunt pur si simplu mai buni ca tine si ceva nu se leaga. Adevarul este ca nu poti fi sigur de niciuna dintre cele doua premise, asta pentru ca dinamismul prin care lumea functioneaza in ziua de astazi nu iti mai permite sa poti trage o concluzie exacta.

Cert este ca fata de acum 10-15 ani, cand tara noastra abia facea cunostinta cu noul curent de muzica electronica, oportunitatile sunt mult mai usor de gasit. Pe atunci, nu era mai usor sa devii un DJ cunoscut doar pentru ca piata nu era atat de mare, iar in prezent, scena de la noi este inca young si are destule zone care asteapta sa fie abordate.

Totodata, undeva acum 10-15 ani, muzica electronica a fost introdusa prin cu totul alte genuri si subgenuri fata de cele care predomina acum in scena actuala. De la DJi care produceau pe atunci trance, progressive, house sau tech house, pana la formatii de muzica electronica, prezentul ni se arata a fi cu totul diferit, insa cumva liniar.

A fi DJ nu inseamna sa pui pe cele mai nebune scene din lume si nici la cele mai mici evenimente. A fi DJ este o arta pe care multi o exploreaza si cu putin noroc, ajung sa fie observati. La fel cum altii ajung sa fie observati prin munca si curajul de a iesi in fata cu ceva nou. Nu depinde decat de tine.

Daca iei exemplu de la artisti locali sau internationali, tot ceea ce trebuie sa iti amintesti este ca principiul copy-paste este unul care nu va functiona on the long term. Fiecare artist consacrat are un stil care reprezinta semnatura sau sound-ul lui, cum se mai zice in popor. You just gotta find your own.

Scott Cohen de la Warner Music spunea ca in ziua de astazi, in cariera de DJ este vorba despre luck versus challenging yourself and find opportunities, but sometimes, it takes a bit of both. Indiferent daca esti unul dintre cei care prefera sa ramana low-key, crede cu tarie ca acest curent de underground inseamna sa fii cat mai rezervat sau daca esti unul dintre cei care cred ca sunt deja pe un piedestal, o miscare buna ar fi sa analizezi reteta de noroc + oportunitati si sa profiti de ele. Networking, productii bune sau seturi care crezi ca vor atrage atentia oamenilor care te pot ajuta mai departe: profita de ele. Munceste la promovarea ta, ia legatura cu promoteri, booking agents sau gaseste alte modalitati care te-ar putea ajuta sa fii remarcat.

Nu stii de unde sare norocul sau cine se decide sa iti ofere o oportunitate.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register