[UPDATES] Noua generatie de #badass DJs

Daca ai stat cu ochii pe articolele noastre, probabil ca te-ai mai intersectat cu diverse topic-uri legate de ce inseamna sa fii un #badass DJ, care sunt din punctul nostru de vedere cele mai importante calitati ale unui DJ, cu bune si cu rele, cu exemple si cu povesti. Dinamismul societatii in care traim ne permite sa aflam informatii noi in fiecare zi pentru ca totul sta la un search distanta, insa nu toate lucrurile se pot invata de pe net si nu toate parerile pot fi disecate, intelese, aprobate sau argumentate. Asa ca ne-am gandit cum ar fi sa discutam cu voi despre urmatoarea generatie de #badass DJs. 

Daca esti unul dintre acei oameni care vrea sa devina DJ sau vrea sa afle cu adevarat ce se afla in spatele unui pupitru, ei bine afla ca fiecare DJ are propriul lui as in maneca, tactici si strategii, formule, tehnica si toate cele: it all starts with fun, but then it turns into a job. Acum, nu orice job poate fi in totalitate fun, dar oricat de mult ti s-ar parea ca DJing e doar despre asta si cateva trucuri de mixing, atunci hai sa sapam putin in cateva chestii de baza care se afla in journey-ul oricarui artist. Poate unele dintre lucrurile esentiale de care noua generatie ar trebui sa tina cont.

CUE POINT

Este destul de greu sa ajungi la nivelul la care sa ai combinatia perfecta dintre valori, exercitiu, pasiune. DJingul se aseamana cu o materie pe care ai studiat-o la scoala. Daca iti placea matematica, invatai toate forumele si toate teoriile pentru a fi cel mai bun. Pasiune + learning. Nu exista un buton de cue point care sa iti indice punctul din care trebuie sa pornesti, dar cu siguranta il poti descoperi daca faci prima oprire la baza melodiei, numeri masurile, le inveti, studiezi si apoi pui pasiune in tot procesul ala si aia e: ai un punct de plecare in meseria de DJ. 

 

AMATEUR TO PROFESSIONAL

Doar ca de la masuri si mixing pana la gig-uri in fata unui crowd pe masura e ceva de munca. Aici e un subiect mai delicat, ce-i drept. Daca intr-adevar iti doresti sa ajungi de la fun, la meserie pe bune, nu trebuie doar sa inveti notiunile de baza. Sa fii DJ nu inseamna doar distractia de la tine de acasa, mixand melodii cu prietenii, mai bagi un gig de zi de nastere sau cateva evenimente micute si ti-o iei in cap ca esti headliner. Un DJ e in primul rand sau cel putin trebuie sa fie humble. Sa isi dea seama daca meseria asta e sau nu pentru el, daca pasiunea e atat de mare incat sa isi poata dedica timpul pentru a ajunge la acel echilibru. Daca vrei asta doar pentru ca e un trend, atunci nu o face. Dar daca vrei sa faci lumea sa danseze, sa aduci un vibe nebun care sa aminteasca oamenilor ca DJ-ul nu e doar un entertainer, atunci abia asteptam sa vedem ce ai de oferit.

NO COPY PASTE ALLOWED

Nu suntem aici sa iti spunem ce ar trebui sa faca un DJ, dar cu siguranta exista anumiti pasi esentiali pe care nu ar trebui sa ii sari, pentru ca e cale lunga de la amator, la profesionist si niciun trend nu te poate propulsa acolo. Sa nu uitam in primul rand de artistii locali, pornind de la Rhadoo, Raresh si Pedro, la Cristi Cons, Dan Andrei sau Sepp, pana la cei care vin din spate in a treia generatie precum Derek, Herck si Mihai Pol – artisti care au format si au reconturat sunetul romanesc prin echilibru. Mai avem super productii de la Bryz sau Andu Simion. Sunt modele de urmat, nu de copiat, sunt  pasionati si muncitori si noi le multumim ca au cu ce sa inspire alti artisti. 

Acum, suntem tare curiosi de cum percepeti voi noul val de DJing din tara, ce vedeti schimbat, ce artisti va plac si asa mai departe. Am fost #badass pana acum, iar noi suntem de parere ca sound-ul romanesc va deveni din ce in ce mai bun in urmatorii ani. With its ups and downs, trebuie sa ne amintim ca sprijinul comunitatii este esential – concentrat pe calitate, nu cantitate. E ca la primul tatuaj, fix cum zic baietii astia mai jos:

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register