[UPDATES] OFF WHITE X Pioneer DJ: echipamentele de DJ ca piese de arta contemporana

De cate ori ai stat sa privesti cu atentie echipamentul de pe care un DJ pune muzica? Nu toata lumea care merge la petreceri stie cu ce se manca un DJ setup. Nici nu e obligatoriu. Unii DJi aleg sa puna de pe CDJs, altii de pe platane, unora le place partea tehnica atunci cand mixeaza la un eveniment si sunt foarte concentrati pe setup, altii sunt performeri si le place sa fie cat mai conectati cu publicul.

De cate ori ai analizat cum este imbracat un DJ? Traim intr-o era in care imaginea predomina in toate nisele, inclusiv in muzica electronica. Multi artisti incep colaborari cu brand-uri de haine, altii devin chiar brand ambassadori, multi aleg sa devina fashion icons, iar altora nici nu le pasa de cat de “la moda” sunt sau nu. Undeva la mijloc apare o colaborare la care probabil ca nimeni nu se astepta.

Might this be the future of DJ equipment?

2012 este anul in care unul dintre cele mai renumite brand-uri de haine a inceput usor, usor sa iasa la suprafata. Cine si-ar fi inchipuit ca hainele basic care au atasate pe ele citate sau 1-2 cuvinte vor avea atat de mult succes. Virgil Abloh a reusit sa imbine moda casual cu o pozitionare high-end si sa lanseze OFF WHITE. ASAP Rocky, Rihanna, Lady Gaga, Lewis Hamilton, Drake, Neymar sau Jay-Z sunt doar cateva din celebritatile care au devenit in mod organic ambasadori ai brand-ului.

In 2014 se infiinta compania Pioneer Pro DJ, cunoscuta acum ca Pioneer DJ, un nou brand care introducea in lumea DJingului o serie de mixere, CDJs, casti si multe alte accesorii care sa creeze un setup ideal pentru orice artist. Acum, Pioneer DJ este unul dintre cele mai prezente branduri in cadrul evenimentelor de muzica electronica precum Tomorrowland sau Burning Man.

 

 

In 2019, Pioneer a decis sa faca o schimbare in ceea ce priveste design-ul echipamentelor, iar prin colaborarea cu Virgil Abloh, compania a reusit sa lanseze o colectie OFF WHITE X Pioneer DJ care va fi expusa in muzee. Colectia “FIGURES OF SPEECH” a debutat in cadrul Coachella DJ set cu un CDJ-2000NXS2 si DJM-900NXS2, cu un design cu aspect transparent, piesele interioare fiind de culori pudrate.

 

“… perhaps a new way for music technology and human interaction to equal a different result.” – Virgil Abloh.

 

Colectia “FIGURES OF SPEECH” va fi expusa in cadrul Muzeului de Arta Contemporana din Chicago in aceasta vara.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register