[WHO’S BAD] Petre Inspirescu – DJ-ul de classical house

Am vazut ca v-au placut articolele cu Raresh si Rhadoo, asa ca trebuia sa intregim Sfanta Treime cu Petre Inspirescu. Braileanul care a incercat o cariera in economie, dar care si-a dat seama la timp ca muzica e marea lui pasiune si noi ii multumim lui si lui Dumnezeu pentru asta.

 

La 18 ani s-a mutat in Bucuresti si pentru ca pe atunci nu prea se gaseau discuri pe la noi, lua trenul pana in Praga, 24 de ore, pentru a ajunge la un anumit magazin de muzica. Asta se intampla prin 2000, dupa o perioada in care s-a inchis in casa si a exersat arta DJingului. Spune ca pana cand nu a considerat el ca merita sa apara in public cu munca lui, nu a facut-o, pentru ca nu ii plac lucrurile neterminate.

 

Si-a format mana in hoeb Club unde punea deep house, prima si marea lui dragoste. A cochetat apoi cu barul Newton unde punea muzica o data pe saptamana, iar in 2004 a obtinut rezidenta la Circoloco @DC10, in Ibiza. Acolo l-a cunoscut pe Rhadoo si a mixat alaturi de Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Locodice, Clive Henry, Dan Ghenacia, Matt John, Guido Schneider, Jose de Divina, Tania Vulcano, Luciano, Fabrizio, Rocky (X-press 2), Marc Houle, Troy Pierce, Damian Lazarus si Margaret Dygas.

Ce nu stiti despre Petre Inspirescu este ca el nu prea le are cu calculatoarele. De cativa ani nu mai inregistreaza nimic in studio, ci doar la concertele live si asta vine cel mai probabil din pasiunea lui pentru muzica clasica. Asculta foarte multa muzica din Rusia pentru ca simte ca muzicienii de acolo reproduc ceea ce simt, iar muzica lor e mai complexa si mai fluida decat a altor popoare.

 

Pasiunea pentru muzica clasica l-a facut sa inceapa proiectul de classical house. Sub numele de Pi Ensemble, combina muzica electronica cu muzica clasica si ii iese atat de bine. Am mai vorbit noi de faptul ca multi spun ca muzica electronica nu poate fi numita muzica, dar uite ca Petre Inspirescu spune ca EDM-ul se aseamana cel mai mult cu muzica clasica, pentru ca tot pe simfonii se bazeaza.

 

Isi doreste ca pe viitor sa se ocupe numai de muzica clasica, iar asta venind de la un DJ, e cat se poate de Badass. Petre Inspirescu nu e doar un producator, e un muzician in adevaratul sens al cuvantului, iar daca pana acum nu l-ai ascultat, sigur o s-o faci dupa articolul asta.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register