[UPDATES] Platformele de streaming lanseaza servicii noi pentru DJi

Aparitia platformelor de streaming a avut un impact puternic asupra industriei de muzica, in special muzica electronica. Nu toti artistii care au adoptat un stil mai underground sunt fanii platformelor de streaming, insa pare ca aceste companii au planuri marete pentru DJi si producatori. In anul 2019, SoundCloud, Spotify, Apple Music si Mixcloud planuiesc sa isi largeasca orizonturile si sa ofere DJilor o noua perspectiva asupra streaming-ului, una profitabila si benefica intregii industrii.

 

SPOTIFY

Daniel Elk, CEO al Spotify a anuntat in 2018 ca artistii vor plati serviciile full oferite de platforma, datorita faptului ca acest pachet nu include doar anumite tool-uri gratuite, ci o intreaga gama de servicii. “Strategia noastra este sa pastram structura de freemium business, dar pe langa produsele de care artistii si label-urile pot beneficia in mod gratuit, vom include anumite servicii pentru care vor plati un fee”, a declarat Daniel.

Spotify a atins un numar de jumatate de milion de creatori care folosesc platforma, iar asta pentru ca SPOTIFY iti permite sa uploadezi muzica direct pe platforma, fara un label sau distribuitor. Deci, sa fie oare o miscare buna?

 

MIXCLOUD

Mixcloud vine cu un serviciu “fan-to-creator” prin care isi propune sa ajute producatorii si DJii sa beneficieze de o anumita suma pentru muzica produsa. Astfel, platforma lanseaza “SELECT”, prin care ascultatorii vor plati $2.99 month subscription pentru licentiere si pentru plata directa catre artist. Fanii care se vor abona la acest serviciu vor beneficia de free download si pot asculta mixurile chiar si pe modul offline. Mai mult, serviciul va permite utilizatorilor sa vada si lista de melodii dintr-un anumit set inainte ca acestia sa dea play, datorita functiei ID Technology.

“Vrem ca fanii sa fie adusi mai aproape de cultura si comunitatea din industrie, asta in timp ce ne ocupam si de rasplata celor care se implica activ in procesul de creatie” a declarat Nick Perez, unul dintre fondatorii Mixcloud.

 

Dar oare ce isi doresc artistii? Doua dintre cele mai mari platforme Spotify si Mixcloud, propun doua programe diferite prin care artistii sa beneficieze de tool-uri si servicii suplimentare si bineinteles, de rasplatire financiara pentru muzica produsa. Indiferent de serviciul care va castiga cea mai multa popularitate, cert este ca fiecare DJ sau artist merita rasplata pentru ceea ce face, iar industria de muzica electronica merita sa se afle la acelasi nivel financiar cu orice alt gen muzical.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register