[UPDATES] Sony si Google lucreaza la masinarii care compun singure muzica

Un robot care sa semene cu un om avem. O cheama Sofia si de curand a fost si la Bucuresti. Roboti catei care au invatat singuri sa deschida usi, avem si din astia. Era momentul ca baietii destepti sa faca si un robot care sa compuna muzica, dar inainte sa povestim mai multe, asculta piesa de mai jos.

 

 

Suna misto? Aduce a niste piese The Beatles? Da si da. Piesa Daddy’s Car nu a fost compusa de un artist suferind care a inceput sa scrie pe hartie la o tigara si un pahar de whiskey. Piesa a fost compusa de un robot. Creierul robotului a fost construit de o firma Sony, Flow Machines si i s-a comunicat ca ar trebuie sa compuna o piesa in stilul Beatles. Robotelul s-a pus pe treaba, iar la sfarsit piesa a fost cizelata de un compozitor francez.

 

Google vrea sa duca lucrurile si mai departe si construieste Magenta, un proiect de inteligenta artificiala care la finalizare, pe baza unor algoritmi, va putea compune muzica si va putea crea arta: picturi, sculpturi, you name it.

 

Nu de putin timp auzeam ca inteligenta artificala va putea inlocui o gramada din activitatile omului, dar nu va putea niciodata inlocui emotia, sensibilitatea si sentimentele astea care se traduc prin muzica, desen, dans si ce mai vreti voi.

 

Mai e oare valabila chestia asta sau nu?

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register