[UPDATES] The golden years of electronic music

1988; 1998; 2008. The golden years of electronic music. Turning point-urile din industrie, atat in materie de artisti,  cat si de pretreceri si tehnologie. Desigur ca exista foarte multe etape importante in evolutia muzicii electronice, insa avem cateva exemple de schimbari majore care au adus acest gen muzical in punctul in care se afla acum.

In zilele noastre, ne aflam intr-o cautare continua, preluam si consumam informatie in fiecare minut, insa atunci cand vine vorba despre muzica, am putea spune ca ne indeamna sa privim mai mult in viitor si sa ne bucuram mai mult de prezent, chiar si atunci cand ascultam o melodie mai veche. Ceea ce este foarte important pentru artisti sau pur si simplu pasionati inraiti ai muzicii electronice, este istoria care a influentat ceea ce traim acum.

 

1988 – Connect

Exista un filmulet celebru realizat si lansat de Apple in 1988. The Open Door este un mini-documentar realizat de Apple alaturi de Chick Corea, Herbie Hancock, Laurie Anderson si multi alti artisti care erau pe val pe vremea aceea. 1988 a reprezentant punctul culminant al tehnologiei in materie de muzica, marcat prin lansarea Midi si Macintosh. Cele doua inovatii au deschis noi usi si au permis artistilor sa se joace si mai mult cu instrumentele, cu sunetele si sa creeze noi pattern-uri muzicale care au devenit hit-uri, exemple de capodopere care sunt chiar si acum ascultate si ofera inspiratie generatiilor actuale.

 

1998 – RISE

Undeva prin 1998, muzica electronica a devenit cel mai influent gen muzical al culturii pop. Underground-ul reprezenta fix escapada ilegala la care multi adolescenti visau, iar rave-ul devenise deja un trend pe care UK il promova prin cele mai nebune petreceri si festivaluri. Europa era acaparata de drum’n’bass si un nou val de trip-hop, cu mici influente de techno undeva in zona nordica. In acelasi timp, in SUA avea loc revolutia stilului electronica, predominant in Chicago si Detroit. Cu trupe precum Daft Punk si Massive Attack, muzica electronica a devenit din ce in ce mai populara, reusind sa influenteze mai multe culturi in zona europeana si stabilind noi challenge-uri pentru muzica de aici. Din spate, acest gen muzical era sustinut si de titani precum Kraftwerk si Depeche Mode.

 

2008 – What’s next?

Explozia secolului, am putea spune. Cu toate ca multa lume are impresia ca ar fi ceva negativ, EDM-ul si mainstream-ul au reusit sa penetreze niste bariere solide in anul 2008 in SUA. Cu artisti precum David Guetta sau Diplo si bineinteles, succesul albumului Elements of Life care i-a adus lui Tiesto un tur mondial, muzica electronica a inceput sa castige din ce in ce mai multi admiratori. Incepand cu anul 2008, numerosi DJi precum Villalobos, Luciano, Richie Hawtin sau Luciano luau cu asalt petrecerile din Ibiza si Grecia. Cam de atunci am inceput sa avem parte de cele mai nebune mixuri create de pionerii techno si minimal, iar la scurt timp dupa, au aparut cele mai cool festivaluri si petreceri care au reprezentat start-ul unei noi generatii de petrecareti in Europa.

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register