[UPDATES] The Now Now of Gorillaz

Beautiful people clap your hands sau sper ca ati apucat sa ii prindeti pe cei de la Gorillaz anul acesta la un festival (posibil Sziget?) caci eu i-am ratat si probabil ca nu o sa mai apuc sa ii vad prea curand. Asta pentru ca Damon Albarn a facut un anunt nu intocmai placut.

Albumul The Now Now, lansat in luna iunie a anului acesta, s-a bucurat de un succes enorm. Trupa a fost prezenta in cadrul diverselor festivaluri din Europa, urmand ca pe 8 octombrie sa inceapa turneul in America de Nord. In urma cu o saptamana, Albarn spunea intr-un interviu pentru Toronto Sun ca este foarte posibil ca urmatorul album Gorillaz sa nu apara prea curand si ca s-ar putea sa asteptam chiar 10 ani pentru acesta, avand in vedere faptul ca HUMANZ a fost lansat anul trecut.

Humility pune foarte mare accent pe situatia politico-sociala actuala la nivel global, ceva ce poate ne-am dori cu totii sa facem avand in vedere cat de prinsi suntem in semi-virtual si in conflictele societatii. “I don’t want this isolation/See the state I’m in now?” completat de notele de soul jazz ale lui George Benson. In celelalte melodii regasim stilul synth-funk sau beat-uri old-school si my personal fav.: colaborarea cu Snoop Dogg pentru Hollywood.

So, 10 years will pass by fast, right? Asta daca trupa va mai rezista pana atunci. Am citit recent un interviu cu Noodle care m-a intristat putin, caci parca the Now Now of Gorillaz nu e intocmai o perioada buna.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register