[UPDATES] Toata lumea vrea pe guest list la petreceri

Totul a pornit de la un mesaj pe Facebook. Un mesaj venit din partea unui artist care a decis ca e cazul sa inceapa un dialog asupra unui subiect destul de delicat, dar care poate tie ti se pare irelevant: guest list-ul de la petreceri. Acum, de ce atata zarva pe baza acestui subiect? A explicat frumos Lee Burridge in postul lui de pe Facebook si ne-am gandit ca e cazul sa il sustinem pentru ca a fost #badass enough to do this. In plus, toata treaba asta cu guest list-ul este intr-adevar o problema care nu afecteaza doar artistii bombardati de cereri, ci si promoterii, managerii.

 

GUEST LIST-UL A DEVENIT UN TREND

Si backstage-ul a devenit un trend, dar despre asta am discutat deja aici. De ce a devenit guest list-ul un trend? Pai, sincer nu prea stim de unde a pornit, dar cert este ca o vedem din ce in ce mai des. Cererile de intrare la evenimente si festivaluri pe guest list sunt des intalnite in industrie, iar majoritatea persoanelor care fac asta, probabil ca nu isi dau seama de faptul ca o cerere de acest fel nu este atat de usor de executat. Desigur, poti avea prieteni care lucreaza la intrare, ca PR sau promoter la un anumit club/eveniment/festival, dar nu te incurajam sa ii pui asta in carca. Iar daca esti unul dintre acei oameni care lucreaza la un anumit club/eveniment/festival, nu te incurajam sa promovezi acest trend prin a-ti introduce toti prietenii pe guest list. Hai ca va zicem mai jos de ce.

 

E UN PROCES DE EXCHANGE

Da, chiar e. Fee-ul ala de intrare nu intra in buzunarul oamenilor care organizeaza, ci sunt impartiti pe toate resursele folosite in cadrul evenimentului. Practic, e un exchange cu valuta intre tine si party; o seara in care tu dansezi si te simti minunat, asculti muzica buna, cunosti oameni si platesti pentru acest lucru. La fel cum platesti pentru o haina, nu iesi cu ea din magazin. La fel cum platesti pentru un suc, nu il furi. Revenind, fiecare eveniment trebuie sa isi asigure banii pe care ii va distribui catre toti furnizorii care asigura sunetul, echipamentul, muzica (adica artistul/artistii), personalul, curent, curatenie, gaze (maybe), apa (de la baie, duuh) si toate cele. A, da, si bodyguard-ul ala care nu te lasa sa intri daca e full inauntru. Si face bine, pentru ca si asta e problema cauzata in mare parte tot de guest list. Cum ar fi ca intreaga capacitate a clubului sa fie ocupata de oameni de la guest list, iar tu, cel care vrei sa iei parte la eveniment, nu ai loc? Well…

 

NU AI NIMIC DE CASTIGAT

Acum, pe bune. Nu iti pune nimeni covor rosu, nu auzi muzica mai bine, nu primesti ceva moca si nici nu ai un loc al tau. Asa ca, daca nu ai parte de nimic extra fata de cei care intra pe guest list, de ce sa nu fii corect? Pana la urma urmei, conform si celor spuse mai sus, tot ce faci e sa te asiguri ca respecti toata munca si resursele investite in acel eveniment prin a plati pentru o experienta. O experienta misto.

 

Asa ca, next time cand te grabesti si vrei din toata inima sa te afli pe guest list sau sa treci 20 de oameni pe guest list, think twice. E ca si cum la fiecare zi a ta de nastere ar veni lumea fara cadou. La  f i e c a r e  🙂

 

Uite ce zice si Lee:

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register