[UPDATES] Uite de ce e bine sa inveti sa canti la un instrument

Poti sa iti imaginezi viata fara muzica? E atat de inradacinata in noi, incat e greu de crezut. Si daca toata lumea e ascultatoare de muzica, nu putem spune ca toata lumea stie cu adevarat sa faca muzica. Asta pentru ca nu prea exista o educatie a instrumentelor muzicale, copiii nu sunt incurajati de parinti sa invete sa cante la un instrument si asta e mare pacat pentru ca poate aduce o gramada de beneficii. Hai sa vedem cateva dintre ele:

 

Te relaxeaza

Cantatul la un instrument scade tensiunea arteriala si te ajuta sa scapi de stres. La fel se intampla si cu ascultatul muzicii, dar s-a descoperit ca exersarea la un instrument on a daily basis te face un om mai calm si mai pasnic.

 

Te face mai destept

Un studiu stiintific arata ca elevii care stiu sa si cante la un intrument muzical au rezultate mai bune la scoala pentru ca ii invata sa se concentreze mai bine si ii ajuta cu abilitatile lor de abstractizare.

 

Te face un om mai rabdator

Intr-o lume in care suntem invatati ca totul sa se intample aproape instant, cantatul la un instrument are nevoie de foarte mult efort, exersare si rabdare pentru a ajunge la rezultatele pe care ti le doresti.

 

Imbunatateste memoria

Muzica si memoria merg mana in mana. De multe ori, atunci cand facem o activitate, ne folosim doar o parte din creier. Cantatul la un instrument, pe de alta parte, pune in miscare ambele parti ale creierului si uite asa se imbunatateste memoria.

 

Te face mai fericit

De ce? Pentru ca dupa ce ai incercat foarte mult timp sa iti iasa o bucata muzicala si iti iese, ai un sentiment de achievement. Acest achievement elibereaza in creier dopamina care te face mai fericit.

 

Acum, dupa ce ai citit toate benficiile, te-am convins?

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register