[UPDATES] Vrei sa stii de unde se inspira DJii?

Probabil ca in urma cu ceva ani, ascultai si tu Eminem, Dr. Dre, Gorillaz, Pink Floyd.

Poate ai auzit de artisti mari precum Herbie Hancock, Ella Fitzgerald sau Miles Davis.

Poate din intamplare, ai auzit o melodie de la Dub Fx, Kendrick Lamar, Frank OceanAlt J, Nicolas Jaar, Jeff Mills.

Cel mai probabil, ai facut de multe ori switch anumita piesa la un set al unui DJ sau o melodie a unui DJ, de la rock la hip hop, de la jazz la drum’n’bass. Apoi ti-ai dat seama de cat de mult te hraneste starea playlist-ul, cat de mult iti defineste viata, momentul sau situatia prin care treci. E o forma de exprimare si inspiratie.

Poate te-ai gandit vreodata daca DJ-ul tau preferat asculta acelasi tip de muzica sau de inspira din tot felul de alte zone total opuse zonei lui muzicale. Fiecare DJ are nevoie de un moment de respiro. Momentul ala de respiro pe care trebuie sa curga vibratiile alea care sa alimenteze transa de care are nevoie. Pentru ca la fel cum multi dintre noi suntem puternic afectati de haosul unei zile in mijlocul capitalei, dupa 8-9-10-11 ore de munca, dupa griji sau situatii care te-au dat peste cap, un DJ are nevoie de sursa lui de eliberare, care de foarte multe ori are o melodie pe fundal si asta nu inseamna ca e neaparat tot bubuiala, ci din contra, cred ca te-ar mira sa afli cati DJi se afunda in melodii total opuse muzicii electronice.

Suntem multi cei care umblam cu castile adancite in urechi, cu muzica data tare – asta e transa noastra. Cum poate asemenea rutinei prin care noi trecem si ne eliberam prin muzica sau ignoram ceea ce se intampla in jur – cum totul pare mai ok cand nu auzi nimic si doar asculti track-ul ala care te tine in priza – DJi trebuie sa isi astepte momentul, sa se bucure de el cat pot de mult, pentru ca apoi trebuie sa treaca la treaba, apoi trebuie sa isi faca din nou bagajul si sa zboare, sa ajunga la pupitru si sa te faca pe tine sa zbori. Sa te tina pe tine in priza, asa cum te tine dimineata melodia aia din casti. Iar apoi sunt off.

DJii aia care reusesc sa iti transmita muzica atat de personal, atat de puternic emotional sunt cei care se inspira din lucruri la care noi nici nu ne putem gandi. Cumva, ei sunt printre singurii artisti care transmit inspiratia altfel. Altfel fata de orice alt cantaret. Ei lucreaza cu metamorfozarea sunetelor intr-un mod incredibil, iar ceea ce ii inspira pe ei, este transmis in asa fel incat tu nici sa nu iti dai seama despre ce e vorba, ci sa reinterpretezi. Sa gasesti tu o perspectiva.

Ei se inspira din tine, din energie, din muzica, din sunetele copacilor, din imagini, din emotii. Cateodata, parca nici nu merita sa te gandesti ce inseamna un track pentru ei, ci sa deprinzi tu insemnatatea asa cum iti transmite piesa.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register