[WHO’S BAD] Carl Craig – DJul cu mai multe fete

Daca ai auzit de Carl Craig inseamna ca stii deja ca e unul dintre inovatorii in materie de muzica techno. Compozitor nominalizat la Grammy, este descris ca fiind unul dintre cei mai tari DJi si producatori si un ambasador al miscarii de muzica electronica din Detroit.

Pasiunea lui pentru futurism s-a materializat prin imbinarea unor sound-uri noi care au impins barierele muzici electronice mai departe. Indiferent ca a produs, compus muzica sau a fost DJ la unele dintre cele mai tari concerte, Carl Craig a atras mereu prin versatilitate si puterea de a manipula publicul prin sound-uri hipnotice.

Nascut in Detroit, Carl Craig a inceput sa fie de timpuriu pasionat de muzica, iar influenta majora care l-a facut sa isi doreasca o carierea in directia asta, a fost verisorul lui care punea muzica in cluburi. Dupa ce parintii i-au cumparat primul lui sintetizator, Carl s-a pus pe compus, iar in 1989 a lansat piesa lui de debut, Neurotic Behaviour.

 

 

De atunci a inceput sa scoata mai multe albume sub mai multe aliasuri: BFC, Psyche, Paperclip, People, 69, Designer Music si Innerzone Orchestra, iar in 1992 scoate, probabil cea mai cunoscuta piesa a lui, Bug In The Bassbin.

 

 

Spune ca filmul care i-a schimbat perspectiva asupra muzicii si care l-a facut sa isi doreasca sa sparga barierele a fost Blade Runner. De atunci, isi propune cu fiecare piesa pe care o lanseaza sa schimbe ideea de cantec si spune ca pentru el e important ca oamenii care ii asculta muzica sa aiba o stare, nu neaparat sa le placa.

Daca te intrebi de ce Carl Craig este un #badass, iti spunem noi: e unul dintre putinii Dj din lume care au capacitatea de a se mula pe mai multe genuri muzicale, de la funk la jazz, rock sau chiar muzica clasica. Da, muzica clasica, cu orchestra, dirijor si tot ce trebuie. A reusit impreuna cu pianistul Francesco Tristano si cu legenda dub-techno-ului Moritz Von Oswald sa construiasca un proiect avangardist ce a ridicat stafeta la nivel de slam-dunk. “Versus”, devenit obsesie pentru Carl, a avut nevoie de 9 ani de zile pentru a ajunge la forma pe care o putem asculta acum. Cei mai norocosi dintre noi au reusit chiar sa o vada live. Nu sunt una dintre ei, inca sper.

 

 

Ca sa revenim la ideea de la care am pornit si sa subliniez inca o data esenta #badass din aceasta poveste, Carl Craig e #badass pentru ca “Versus”. Va las cu un mic trailer al acestui proiect, ca sa intelegeti mai usor de ce l-a denumit ‘action and adventure!’ si de ce eu cred ca e un proiect de ilustrat bataliile dintre nave spatiale pe un ecran de IMAX.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register