[WHO’S BAD] Jeff Mills – DJ sau extraterestru?

The hero. The alien. The founder. The music guru. The one and only: Jeff Mills.

Atunci cand vorbim de muzica techno si radacinile acestui subgen muzical, e clar ca Jeff Mills nu trebuie sa lipseasca din discutie. Unul dintre cele mai marcante proiecte ale lui Mills a fost primul film realizat alaturi de regizoarea de origine franceza Jacqueline Caux, care se numeste The Man From Tomorrow– un film care te invita sa explorezi statusul muzicii electronice din vremurile noastre, dupa interventia tehnologiei si influentele consumatorilor la nivel global. Filmul ne aduce in atentie doua probleme: ce se va intampla cu techno? / cand o sa renuntam la dans?

 

Am inceput cu aceasta introducere pentru ca Mills este unul dintre putinii artisti care pur si simplu nu s-a afundat intr-un stil anume, nu a stat pe loc si nu a incetat sa surprinda. Sunt probabil milioane de articole si poze, mii de video-uri despre cariera lui si tocmai de aceea vrem sa exploram o alta latura a lui.

 

Conexiunea lui Mills cu universul nu a fost niciodata un secret. Este fascinat de sunetele cosmice si a facut chiar un album alaturi de o orchestra in care fiecare melodie este asociata cu o planeta – adica, uite ce sunete regasesti pe planeta Jupiter in viziunea lui Jeff Mills:

 

Axis Records, label-ul masterului este si el asociat cu un element al universului. Mai nou, Mills a declarat recent intr-un interviu ca din propria lui perspectiva, muzica electronica este mai apropiata ca niciodata de sunetele din spatiu sau cel putin, approach-ul multor artisti este in directia asta. Fiind unul dintre fondatorii curentului techno, este cu siguranta unul dintre oamenii care pot spune cu adevarat cum a evoluat muzica electronica. De-a lungul timpului, artistul a experimentat si el cu tot felul de sunete. Daca la inceput stilul lui era foarte agresiv, Jeff ne incanta acum cu albume ca cel mentionat anterior si concerte alaturi de orchestre simfonice, dar nu, nu a renunat la techno. Poate e putin mai soft, but the man still got it.

 

Ia uite ce facea in ‘93:

 

Jeff Mills este #badass nu doar pentru ca a contribuit la evolutia stilului muzical techno, ci pentru ca in toti acesti ani, artistul a reusit sa depaseasca conditia liniara si sa ne arate ca fiecare artist poate sa evolueze in diferite directii fara sa isi piarda autenticitatea. Totul vine de la sine daca pui pasiunea si research-ul la un loc si te folosesti cum trebuie de toata tehnologia care exista in jur.

 

Sau poate e un extraterestru. Who knows?

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register