[WHO’S BAD] Tale of Us sunt baietii care isi spun povestea prin muzica

Legenda spune ca formeaza dintre cele mai tari si mai apreciate duo-uri din industria muzicii eletronice, dar nu foarte multa lume stie ca ei nici macar nu visau sa ajunga aici. Matteo Milleri si Carmine Conte, cunoscuti sub pseudonimul Tale of Us, continua sa redefineasca muzica electronica printr-un mix nebun dintre dance, electronica, sunete organice si ambientale, accentuate de un bass puternic si de o evolutie in compozitie care uimeste de la an la an, de la un eveniment la altul.

 

Undeva prin 2009, in Berlin ajungeau doi tineri artisti care habar nu aveau de succesul pe care il vor atrage prin sound-ul lor. Cu un background in studiul muzicii clasice si influenta muzicii electronice, Tale of Us au devenit unii dintre cei care au evoluat constant, care au atras atentia multor artisti mari si au lansat proiecte care au revolutionat si au inspirat artisti precum Mind Against sau Recondite.

Sunt doi oameni modesti, iar de asta iti poti da seama din orice interviu sau chiar si dintr-un video; atitudinea lor din spatele pupitrului este foarte profi si nu vezi foarte des asta la DJi de nivelul lor. Ca sa facem o scurta recapitulare de ce baietii astia sunt super #badass, am zis sa marcam cele mai importante momente din cariera lor. A tale about them:

The Vision

S-au cunoscut in Milan, moment in care si-au dat seama ca amanoi vor sa o ia putin razna, asa ca au lasat facultatea si s-au mutat in Berlin, fara niciun plan concret legat de muzica.

Viziunea lor nu a fost clara de la inceput, primul an fiind unul destul de greu, de acomodare atat in noul oras, cat si de acomodare in procesul de lucru. Dupa cum spuneam anterior, baietii astia nici nu visau sa ajunga aici, insa pasiunea pentru muzica si studiile anterioare s-au completat perfect si au urmat cateva track-uri si evenimente care i-au dus in punctul culminant: 2011, anul in care au debutat la Visionquest, dupa care a urmat labelul din Belgia R&S. The vision became clear și uite ce fac în 2018:

 

No party for them

Pentru ca pasiunea necesita si munca, dar si perseverenta si dedicare. Baietii astia au inceput sa faca muzica si nu s-au mai oprit, adica nici nu petreceau (dupa gig-uri sau intre gig-uri). Era totul despre muzica: ajuns acasa – produs ceva, ajuns acasa – experimentat cu ceva. Lucru care i-a ajutat sa se ridice si mai repede, sa descopere stiluri pe care sa le combine pentru a crea un sound unic.

Doing music for those like us

Asta e cea mai misto parte la Tale of Us. Oamenii au fugit din Milano pentru ca nu erau fericiti acolo si nu simteau ca acolo e acasa. S-au regasit in Berlin, pe ei insisi si pe ei ca duo, iar muzica pe care o fac are acelasi drive ca atunci la inceput. In 2010 s-a nascut Life & Death, iar Tale of Us au fost acolo si au trasat practic conturul acestui label, cu un sound foarte deep si excentric, cu note accentuate si un bassline total diferit de ce se regasea atunci pe piata. Practic, muzica lor a inceput sa spuna povestea; povestea a doi oameni care au plecat cu un platan in nucleul muzicii electronice din Europa, fara sa aiba asteptari, fara sa ceara, fara sa se grabeasca, iar acum, continua sa faca muzica pentru oamenii ca ei: care nu isi gasesc locul si care cauta motivatie.

A tale of them, a Tale of Us

 Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register